Полезни храни, които потискат чувството на глад | ||||||
| ||||||
В частност това са богатите на фибри плодове, като например ябълките. Те спомагат за поддържането на оптимална чревна микрофлора и я подпомагат в борбата с възпалителните процеси. Редовната им консумация ви позволява да се справите със запека и дисбактериозата, както и да нормализирате нивата на кръвната захар. Богати на фибри са и ядките, но гастроентерологът съветва да ги консумирате умерено - те съдържат много калории. В комбинация с фибрите авокадото допринася и за усещането за ситост, което намалява риска от преяждане. Яйцата също дават усещане за ситост поради голямото количество лесно усвояеми протеини, допълва Нерулина. Джинджифилът също намалява апетита. Джинерголът, съдържащ се в коренището на растението под формата на етерично масло, помага за намаляване на лептина - хормон на мастната тъкан. |