Какво наистина има в кренвиршите? От какво са направени? | ||||||
| ||||||
Кренвиршът се прави от емулгирани месни изрезки от пилешко, говеждо или свинско месо. Тази месна смес се смесва с други съставки (като консерванти, подправки и оцветители) в вещество, подобно на тесто. След това емулгираното месо се пълни в обвивки, които обикновено се правят от обработен колаген или колаген от животински черва. Съставките на кренвирша може да включват: Аскорбинова киселина/натриев аскорбат, автолизиран екстракт от дрожди, телешки бульон, Лимонена киселина колагенова обвивка, хидролизиран растителен протеин, модифицирано хранително нишесте, естествена овча обвивка (от агнешки черва), екстракт от червен пипер, фосфати, сол, натриев ериторбат, натриев нитрат, сорбитол Соев протеинов концентрат, подправки, захар и царевичен сироп, вода, и екстракт от мая. Всеки преработен месен продукт започва от животни, отглеждани във фабрични ферми. Във тях животни като крави, прасета, пилета и пуйки се третират нехуманно в твърде краткия си живот, живеят в пренаселени и мръсни условия, преди да бъдат заклани за месо. Кренвиршите са продукти, които съдържат консерванти като нитрати. Консумацията на нитрати води до повишен риск от рак, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, допълват в своята деклараци "The Humane League". |