Какво се случва с капачките, след като ги предадем по време на капманията?
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 04.10.2023Коментари ()767
©
Тази събота се проведе поредната акция за предаване на стотинки и капачки за "Каузата за половин милион лева" във Варна, научи репортер на Varna24.bg. Хиляди хора от морската столица се включиха в благородната кауза. Само от стотинки и дарения бяха събрани повече от 18 хиляди лева. Какво обаче се случва с капачките след като бъдат предадени в ръцете на доброволците?

Цялото събрано количество се извозва до на базата на компания Евро Импекс Варна с камиони. След като пристигнат с контейнерите, десетки доброволци на ръка сортират торба по торба, чувал по чувал, кашон по кашон, капачка по капачка и ги пресипват в Биг беговете (големите чували на стойност няколко хиляди лева). След това капачките се товарят на камиони/тирове и тръгват към завода за тяхната преработка, разказва Владислав Николов, от благотворителната организация "Аз вярвам и помагам".

За поредна година, за съжаление сред капачките доброволците са открили редица предмети, неподходящи за преработка. Тази година най-любопитен се оказа положителен тест за бременност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kakvo-se-sluchva-s-kapachkite-sled-kato-gi-predadem-po-vreme-na-kapmaniyata-1847255
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.