БНР за скандала с Митрофанова: Отхвърляме опитите за намеса в редакционната политика на медията
Автор: Неда Узунколева 11:59 / 17.12.2023Коментари ()1156
© Николай Литов
След скандала със спряното интервю с руския посланик в Елеонора Митрофанова в БНР с позиция излезе и програмният съвет на общественото радио. Ръководството на БНР отхвърля опитите за намеса в редакционната политика на медията.

Според тях случаят със неизлъченото интервю не трябвало да се ползва за политически цели и внушения. От БНР заявяват, че решението да се спре интервюто е взето, защото е установено нарушение на правилата за безпристрастни интервюта. Не били спазени и принципите за отразяване на военни действия и позиции на враждуващи страни.

Програмният съвет на радиото забрани излъчването на интервюто с Елеонора Митрофанова на спешно заседание в събота сутринта. Предишния ден за това призова лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Авторът на интервюто Петър Волгин написа в своя Facebook профил: "Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/BNR-za-skandala-s-Mitrofanova-Othvurlyame-opitite-za-namesa-v-redakcionnata-politika-na-mediyata-1935441
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.