Община Варна започва работа по актуализация на Общия устройствен план на града
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 09.01.2024Коментари ()2081
©
Общината ще работи по актуализацията на Общия устройствен план. Той е приет през 2012 година. Тогава са заложен висок коефициент на застрояване в града. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев. Той поясни, че към момента няма как да бъдат спрени строежи в различни райони на града. Причината е, че това ще е в противовес на параметрите, заложени в Общия устройствен план.

Според кметът промяната му ще отнеме 2-3 години. До тогава общината няма да стои със скръстени ръце, стана още ясно от думите на Коцев. Ще спрем продажбата на общински терени. Ще работим по подобряване на градската среда. Това ще доведе до намаляването на усещането за презастрояване в града, поясни той.

Ще бъдат построени нови паркинги. Това обещание бе залегнало и в предизборната му кампания.

Относно проблемната ограда на терена с красивата къща на ъгъла на бул. "Сливница" и ул. "Петко Каравелов" (срещу хотел "Черно море"), чийто част бе премахната, той поясни че до седмица се очаква писмо със становище от Министерството на културата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-zapochva-rabota-po-aktualizaciya-na-Obshtiya-ustroistven-plan-na-grada-1959812
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.