Една романтична рецепта за Свети Валентин: Това са любимите сладки на италианците за празника | ||||||
| ||||||
А увеличението на цените натежава върху избора на влюбените, дори и на масата: една романтична вечеря от пет тази година ще бъде приготвена у дома, за да се намалят разходите. Огромното мнозинство (69%) ще изберат ресторант. Типични сладки за Свети Валентин, които се приготвят в Италия са "Целувките от Асизи". Те се приготвят с бадемова паста и се покриват с тънки бадемови листенца, въпреки че има много вариации - от нарязан шамфъстък до шоколад. Оригиналната рецепта включва брашно, масло, смлени бадеми и бадемови листенца, захар, яйца и щипка мая. Необходими продукти: 250 гр. масло 4 супени лъжици масло от семена 80 гр. Кафява захар 80 гр. пудра захар 2 яйца 190 гр. меко пшенично брашно 1 голяма чаена лъжичка сода бикарбонат 50 гр. парченца шоколад Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180°C, след което трябва да прибавите брашното през сито със содата бикарбонат и да оставете сместа настрана. Разбъркайте яйцата с двата вида захар, може да използвате електрическата бъркалка за няколко минути, за да се смеси добре захарта с яйцата. В отделна купа смесете маслото с олиото, след това добавете захарно-яйчената смес, пресятото брашно и накрая парченцата шоколад. Оформете тестото и го увийте в стреч фолио и го поставете в хладилника за половин час. След като изтече времето за почивка, вземете малко тесто от питката и го оформете с ръце, докато получите топка, която ще поставите във всяка чаша за печене или ако предпочитате директно върху тава, покрита с хартия за печене, след което оставете да се пече минимум 13-15 минути. Много обичани и популярни са и "Дамските целувки". Тези бисквити с романтично име идват от Пиемонт. Приготвят се с брашно, лешници, захар, черен шоколад и масло. |
Още по темата: | общо новини по темата: 10 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |