Рецептурни книжки с една диагноза и печат на РЗОК не се презаверяват
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 02.11.2010Коментари ()1686
© Varna24.bg
Презаверка на рецептурни книжки с печат на здравна каса се налага при промяна на диагнозата, вписана в рецептурната книжка - при добавяне на нова или заличаване на вече съществуваща. Само тези здравноосигурени лица трябва да посетят РЗОК - Варна, за да бъдат отразени промените в регистъра.

РЗОК - Варна, уведоми всички аптеки да не връщат пациентите и да изпълняват рецепти, ако в рецептурната книжка са нанесени съответните диагнози, за които са изписани лекарствата. Повторно ще бъде изпратена информация за несъответствия в рецептурните книжки на пациенти при техните общопрактикуващи лекари, за които информационната система установява несъответствие между диагноза, код на заболяването и изписвани лекарства по здравна каса за поетапно отстраняване на нередностите.

Рецептурните книжки на хронично болния, в които е нанесена от личния лекар само една диагноза със съответния коректен международен код на болестта МКБ и печат на РЗОК, не е необходимо да се презаверяват в здравната каса.

Напомняме, че условията за работа с рецептурни книжки и задълженията на личните лекари са регламентирани в приложение 3 на НРД 2010 в сила от 1 януари т.г. За предотвратяване на опашките пред гишетата в здравната каса бе създадена нова организация и разкрити допълнително още 10 работни места за обслужване на пациенти с рецептурни книжки.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Recepturni-knizhki-s-edna-diagnoza-i-pechat-na-RZOK-ne-se-prezaveryavat-203727
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.