Връщат част от правомощията на районните архитекти във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 02.11.2010Коментари ()831
© Varna24.bg
Част от правомощията на районните архитекти във Варна ще бъдат възстановени, стана ясно на заседание на комисията по архитектура към варненския Общински съвет. Първоначално на тях ще им бъде възстановено правото да узаконяват незаконните постройки, чиято процедура е започната преди 2004 година с влизането на новия Закон за устройство на територията, обясни председателят на ресорната комисия Владимир Тонев от "Нашият град". Действията им обаче трябва да бъдат извън границите на курортите край Варна - Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена и Ривиера, Морската градина и плажовете.

Предвижда се районните архитекти да възстановят още от правомощията си. Идеята ще бъде обсъдена на създадена за целта работна група, в която са включени съветниците от комисията по архитектура, главният архитект, самите районни архитекти и юристи.

Припомняме, че повече от две години функциите на районните архитекти са отнети и всички действия свързани с работата им се упражняват от голяма община, която не успява да насмогне с работата си. По думите на съветника от ГЛАС и строителен предприемач Пламен Андреев, за една елементарна заверка на документи се чака повече от 3 месеца.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vrushtat-chast-ot-pravomoshtiyata-na-raionnite-arhitekti-vuv-Varna-203815
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.