Няколко варианта за заместване на яйцата по време на пости | ||||||
| ||||||
Blagoevgrad24.bg ви предлага няколко идеи, които могат да заместят яйцето във вашата рецепта: 1 ч.л.чия + 4 ч.л.вода Сместа се оставя да престои за 5 минути, за да се сгъсти. Може да се използва за печива или като основа за хрупкава панировка в комбинация с натрошен сухар. Лично аз не ползвам панирането като начин на готвене, освен в много редки случаи и то само в еърфрайер, а не в мазнина. 3 с.л.намачкан сладък картоф Добавя влага в текстурата на печива като хлябове или кексове. Чудесен вариант за постни браунита. 3 с.л.брашно от нахут + 3 с.л.вода След като се разбие добре, тази смес може да се използва за заместител на яйца в месни и зеленчукови кюфтета или бургери. 60 г копринено тофу Разбито на крем, гладкото тофу може да се използва като заместител на яйца в миша маш, кишове и фритати 3 с.л.аквафаба, разбити на сняг Водата, в която се вари нахут, се нарича аквафаба. Когато се разбие на сняг с миксер, може да се използва за заместител на айце във веганмайонеза, шоколадо мус, целувки и т.н. 3 с.л.намачкан банан Колкото по зрял и мек е един банан, толкова по-подходящ е за целта. Намачканият банан е чудесен заместител на яйцето в палачинки. 1 с.л.сода за хляб + 1 с.л.ябълков оцет Обикновено яйцата се добавят в кекс и подобни печива, за да ги надигнат и да придадат въздушност на текстурата. Подобен ефект може да се постигне и без яйца като се използва този заместител. Идеите са от блога на Маги Пашова. |
Още по темата: | общо новини по темата: 9 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |