80 дела са заведени срещу "Полимери" за неизплатени трудови възнаграждения
Автор: Екип Varna24.bg 17:04 / 15.11.2010Коментари ()581
© Varna24.bg
80 дела са заведени срещу "Полимери" за неизплатени трудови възнаграждения. Това каза Васил Василев председател на КТ "Подкрепа" - Варна. Той коментира, че там е имало много съкращения, като в момента всичко е затворено, а част от хората, които са били съкратени водят и дела за изплащане на възнагражденията им. Към момента завода е затворен и по мнение на синдикалиста се готви за скрап. Синдикалиста коментира, че основния проблем е факта, че Инспекцията по труда няма функцията да задължава работодателите да изплащат заплатите на своите работници. Василев коментира, че единствената институция, която може да ги задължи е българския съд. Той изрази мнение, че трябва да се създаде "полиция по труда". "Може би вече е време да се постави въпроса за отделен закон за държавната инспекция по труда, която да е абсолютно независима и да има функциите наистина да контролира, като полицейски орган - трудова полиция", добави Василев.

Синдикалистът коментира, че освен "Полимери" и корабостроителния завод към момента няма индикации за масови уволнения. "Притесняват ни информациите за съкращения в медиите, но предполагам, че вие сте и по-добре запознати с този проблем", каза в заключение Василев.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/80-dela-sa-zavedeni-sreshtu-Polimeri-za-neizplateni-trudovi-vuznagrazhdeniya-206863
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.