Защо не трябва да държим шоколада в хладилника?
Автор: Екип Varna24.bg 15:02 / 14.04.2024Коментари ()1716
©
Експертите по храните в InSinkErator проучиха навиците за съхранение на шоколад и откриха, че мнозина не са сигурни кой е най-добрият начин - в хладилник или в чекмедже.

За да сложи край на тази дилема веднъж завинаги, екипът на InSinkErator направи анализ. Те установиха, че по-голямата част от анкетираните смятат,  че правилният начин за съхранение на шоколад е в хладилника. Експертът по храните на InSinkErator Филип Куантрел обясни кой е прав.

"Въпреки че много хора смятат, че шоколадът трябва да се съхранява при ниски температури – това не е вярно! Най-доброто място за съхранение на шоколад е на хладно и сухо място като килер, кухненско чекмедже или шкаф при стайна температура (между 18 и 20 градуса). 

Съхранението на шоколада на студени места като хладилника може да промени цвета му и да причини проблем със захарта, което се случва, когато шоколадът се намокри и след това побелее това го прави опасен за ядене, може да повлияе на текстурата и да го направи по-малко привлекателен “, казва  експертът, пише actualno.com.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zashto-ne-tryabva-da-durzhim-shokolada-v-hladilnika-2078559
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.