Фестивал на меда започва днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:45 / 29.11.2010Коментари ()1206
© Varna24.bg
Петдневен фестивал на пчелните продукти ще се проведе от днес до 5 декември във Варна, съобщиха организаторите. Събитието се провежда за първи път в морския град като негов организатор е областната структура на Съюза на българските пчелари, като се очакват пчелари от цялата страна.

Фестивалът ще се провежда на откритата площ в градинката на бившия понеделничен пазар и ще бъде открит официално от 10.00 часа днес. Демонстрации и изненади ще съпътстват Фестивала.

В първия ден ще се проведе демонстрация на процеса на вадене на меда и другите пчелни продукти. В програмата са включени ежедневни дегустации на пчелни продукти, атрактивни демонстрации на технологията на добив на мед и пчелни продукти, както и акции за популяризиране на ползата от тях.

По време на акциите ще бъдат изложени уникални природни продукти като мед от магарешки бодил, считан за най-силната природна виагра, манов мед - медът с най-силни естествени антибиотици, пчелно млечице, прополис и цветен прашец.

Пчелите съществуват от преди повече от 50 милиона години и благодарение на тях хората разполагат с някои изключително ценни продукти - пчелно млечице, прополис, восък и истинското природно чудо - меда. Това е единствения природен продукт, който не задържа радиация.

На специално организираната дегустация на пчелен мен и пчелни продукти ще могат да се опитат:

- акациев мед (лек мед, подходящ за ежедневна употреба);

- липов мед (имащ силно антимикробно действие);

- билков мед (събрал богатството на българските билки).

Посетителите ще вкусят и някои по-малко познати видове като:

- манов мед (силен мед от дървесни сокове с естествени минерали);

- мед от лавандула, слънчоглед, кориандър, магарешки бодил.

Цветен прашец, прополис и пчелно млечице също ще бъдат на разположение на желаещите да дегустират.

Цветният прашец съдържа всички необходими вещества за развитието и живота на човешкия организъм в естествен вид. В цветния прашец се съдържат незаменими аминокиселини, витамини и минерали в идеално съотношение.

Прополисът е уникален продукт със силни антибиотични, антимикробни и противогъбични свойства. Той е познат като натурален лек за стомаха, устната кухина и всякакви рани. Пчелното млечице е силен естествен енергетик. Съдържа незаменими вещества, чрез които тонизира и подмладява човешкия организъм.

Източник: радио Фокус - Варна



https://www.varna24.bg/novini/varna/Festival-na-meda-zapochva-dnes-vuv-Varna-210580
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.