Вкусна рецепта за бъркани яйца с лапад и овче сирене | ||||||
| ||||||
В момента е шеф готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше избран за ресторант на годината. Днешното предложение на шеф Пенов е бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб. "За вечеря, понеже сега е сезонът на зелениите и лападът ми е доста любим, едни бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб. Мисля, че е доста добре. Апетитно звучи, става и за вечеря, става и за закуска, може и за обяд. Въобще нямаме претенции към това", казва готвачът. Какво ще ни бъде необходимо? "Ще ни трябва една връзка лапад, 6 яйца, около 50-60 грама масло, сол черен пипер, 2-3 стръка пресен лук и по възможност квасен хляб. Задушаваме в тиган на умерен огън пресен лук, нарязан дребно, за около минута и добавяме предварително измития и нарязан на едро лапад", казва той. Как да приготвим лапада? "Много е важно да му махнем жилите, за да не остане на конци. Добавяме малко масло. След 2-3 минути готвене, когато водата му поизври добавяме яйцата и объркваме много хубаво на тих огън. Готвим ги на тих, за да не се припържат и ида не станат сухи. Овкусяваме с много малко сол и прясно смлян черен пипер. Гледаме да не ги пресготвим – около две минути се готвят. И накрая добавяме студена бучка масло, трябва да се получат кремообразни. След това тази смес я разпределяме върху препечени филии, предварително ги намазвам с масло, натрошаваме овче сирене отгоре и сервираме веднага. Поливаме с малко масло с червен пипер", даде инструкции гонвачът. "Много лесно и много вкусно същевременно", категоричен е шеф Пенов. |
Още по темата: | общо новини по темата: 10 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |