Изясняват приема в детските градини
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 03.01.2011Коментари ()2672
© Varna24.bg
До края на работния ден ще станат ясни новите правила за прием в детските градини, съобщи пред медии зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Той поясни, че промените няма да са съществени и въпреки че все още те не са оповестени, родителите вече могат да подават заявления по електронен път или направо в забавачниците. Опашките пред детските градини би трябвало да останат в историята, тъй като вече няма да важат номерата на подаване на заявленията, а децата ще се избират по електронен път на случаен принцип.

Очакванията са тази година томболата да се тегли не в сградата на община Варна, а във всяка детска градина да има самостоятелна. 

Базитов поясни, че част от промените ще касаят приема на деца от малцинствата и на тези на приемните семейства. По думите му, до този момент нито един родител не е подал заявление в детската градина, където иска да бъде прието детето му. 

Относно очаквания бойкот на първия учебен ден, Базитов съобщи, че във всички варненски школа часовете са започнали нормално, с най-много по 1 - 2 отсъстващи, които по всяка вероятност са болни.


Източник: Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izyasnyavat-priema-v-detskite-gradini-218763
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.