Безплатен концерт ще зарадва ценителите на класическата музика във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 19.07.2024Коментари ()1381
©
Концерт, с вход свободен, ще зарадва ценителите на класическата музика във Варна. В програмата: Ф. Менделсон - трио оп. 49, Хайнд - трио ре мажор, творби от Йохан Себастиан Бах, Гобер, Ч. Льофевър.

Концертът е подарък от трио Кондина (Kondina) – Константин Кърклисийски (виолончело и хоров диригент), Диана Филипова (пиано), както и флейтистката от Германия Нина Шрадер-Грошуп. Водеща фигура в триото е Константин Кърклисийски, който работи като диригент на множество хорове в областта Хесен в Германия. Специализирал е оркестрово дирижиране в музикалната академия в Лайпциг при проф. Кристиян Клутиг. Преподава виолончело и концертира като челист в различни камерни състави в Швейцария, Германия и Австрия, а през 2022 година спечелва стипендия на Deutscher Musikrat с основаното от него клавирно трио "Кондина“.

Концертът ще се състои в неделя - 21 юли от 19 часа в Църквата на адвентистите от седмия ден, на ул. "Стефан Караджа" 31 във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Bezplaten-koncert-shte-zaradva-cenitelite-na-klasicheskata-muzika-vuv-Varna-2192851
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.