Стартират срещи за градежа на украинските магистрали от наши фирми
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 06.01.2011Коментари ()1002
© Varna24.bg
Варненският областен управител Данчо Симеонов инициира първата среща, посветена на интереса на строителни фирми от региона за градеж на магистрали в Украйна. Губернаторът свиква областните управители на Добрич, Шумен и Търговище в качеството си на председател на Североизточния район на планиране. Този пост Симеонов зае от 1 януари 2011 г. В състава на Североизточния регион влизат областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. До 2006 г. в региона са били Разград и Силистра, които вече са към Северния централен район. Симеонов ще председателства Регионалния съвет за развитие на Североизточния регион в продължение на 6 месеца.

Още в средата на декември м.г. губернаторът се закани, че първата задача, с която ще се заеме, е организирането на срещи с варненски, добрички и шуменски пътни фирми за строителството на магистрали в Украйна. Обещанието е изпълнено, а форумът ще се проведе на 10 януари от 11 часа в сградата на Областната администрация. Той е посветен на възможностите за инвестиции и развитието и проблемите на пътната инфраструктура в Североизточния район на планиране. Поканени за участие са и ръководителите на областните пътни управления, както и водещи пътностроителни фирми от региона.

"Черно море" припомня, че през декември м.г. Данчо Симеонов се срещна с генералния консул на Украйна Володимир Пасичник. Тогава стана ясно, че Украйна се опитва да привлече варненски, добрички и шуменски пътни фирми за строителството на магистрали. Община Шумен вече има опит в полагането на магистрали. Освен в строителството на бързи отсечки интересът на украинците е насочен и към градежа на мостове. Идеята е скоростните пътища да преминават през автономна Република Крим. Тогава Симеонов заяви, че идеята е все още в зародиш и зависи от интереса на българските бизнесмени. Стана ясно, че през последните месеци Варна е била домакин на няколко срещи между български бизнесмени и украински представители. По време на разговорите са представени интересни предложения за реализация от българските фирми.

Източник: в. Чрно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Startirat-sreshti-za-gradezha-na-ukrainskite-magistrali-ot-nashi-firmi-219538
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.