Никога не слагайте хляба в хладилника, ето какво трябва да направите, за да го съхраните
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 25.07.2024Коментари ()2682
©
Хлябът е храна, която домакинствата купуват ежедневно. Той е важна част от изхранването на населението, но знаем ли как да го съхраняваме правилно в летните жеги?

Много хора избират да държат хляба в хладилник, а някои и в контейнери. Експертът по отпадъците Софи Труман обаче твърди, че най-добрият начин за съхранение на хляб е в платнена торба (чанта).

 

Когато хлябът се съхранява във влажна или прегрята среда, може да се появи плесен, което е риск за хора с респираторни проблеми и алергии.

Запомнете, ако хлябът е прясно приготвен, не трябва да го съхранявате в херметична торба, защото няма да може да диша. Трябва да го оставите да диша, за да бъде най-добър за ядене. Винаги е най-добре да го държите в кошница за хляб или платнена торбичка, да се охлади до стайна температура – ​​обясни експертът.

Сух килер

Друго идеално място е кутия за хляб или хладен и сух шкаф или чекмедже, където е защитено от основните причини за разваляне – топлина и влага.

Да не се съхранява в хладилник

 

Експертът посочва, че хладилникът всъщност ускорява процеса на образуване на мухъл, поради процеса на ретроградация, който кара молекулите на нишестето да кристализират при по-ниски температури.

По-добър вариант от охлаждането е замразяването, което може да запази хляба свеж за няколко дни. Преди консумация го оставете да се размрази, а за хрупкава текстура го сложете във фурната за няколко минути, пише actualno.com.



Още по темата: общо новини по темата: 1073
19.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Nikoga-ne-slagaite-hlyaba-v-hladilnika-eto-kakvo-tryabva-da-napravite-za-da-go-suhranite-2200761
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.