Наказаха 17-годишна крадла с пробация
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 13.01.2011Коментари ()906
©
След споразумение Районният съд във Варна наложи наказание пробация на 17-годишно момиче от с. Игнатиево за кражба. Непълнолетната Е.М. в продължение на 10 месеца ще изпълнява по два пъти седмично задължителните пробационни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. 

На 11 юли миналата година в магазин "Метро" направила опит да отнеме дамската чанта на руска гражданка. Девойката забелязала, че чантата на туристката била поставена на дъното на количка за пазаруване, като върху нея били натрупани различни стоки. В момент, когато чуждата гражданка не била в непосредствена близост до количката си, момичето измъкнало дамската й чанта и се отправило в посока входа на магазина, където я чакала друга нейна приятелка. 

Действията на 17-годишната Е.М. били наблюдавани чрез монитори за видеонаблюдение от служители на магазина, които веднага сигнализирали охраната и успели да задържат непълнолетната с чуждата вещ. Общата стойност на откраднатата дамска чанта, с намиращото се вътре имущество - мобилен телефон, маркови очила, пари и др. вещи, възлиза на 1289 лв.

17-годишната Е.М. се води на отчет в Детска педагогическа стая, има налагани мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, била е задържана за кражба и в Австрия.
Одобреното от Районен съд - Варна споразумение влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nakazaha-17-godishna-kradla-s-probaciya-221187
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.