Установиха самоличността на безследно изчезнал от Добрич
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 17.01.2011Коментари ()1328
© Varna24.bg
Във връзка с извършваните проверки на кладенци на територията на Област Добрич и намерените през месец юли 2010 г. край с. Сираково, общ.Генерал Тошево кости от човешки скелет е извършена ДНК - експертиза в НИКК София.

Експертизата по безспорен начин доказва, че намерените кости са на безследно изчезналия Иван Йорданов Иванов от гр. Добрич. Иван Иванов е в неизвестност от 06.01.2006. г., когато неизвестни лица са го отвлекли пред дома му в гр.Добрич. В изпълнение постановление на Окръжна прокуратура гр. Добрич, костите са върнати на родителите.
 
Получен е резултатът и от извършената ДНК - експертиза на намерените кости край разклона за с.Одърци, общ.Добричка през м. октомври 2010 г. Експертизата е доказала, че намерените кости са на безследно изчезналия през м.юли 2010 г. Венцислав Йорданов от гр.Добрич. Резултатите от експертизата са предявени на родителите на Йорданов.
 
По случая са назначени необходимите експертизи и се извършват оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване извършителите на престъпленията.

През 2010 г. от служители на ОД МВР Добрич, със съдействието на служители от Института по психология, НИКК гр.София и ГД "Криминална полиция" са установени 8 безследно изчезнали лица, 7 изчезнали от територията на ОД МВР Добрич и 1 безследно изчезнало лице от територията на ОД МВР Хасково.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ustanoviha-samolichnostta-na-bezsledno-izcheznal-ot-Dobrich-222167
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.