Тръгва 90-ият сезон на варненския театър
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 21.01.2011Коментари ()929
© Varna24.bg
"Страсти под брястовете" на американския драматург и нобелов лауреат за литература Юджийн О`Нийл е първото премиерно заглавие за тази година, което Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ще поднесе на своята публика тази вечер. Трактовката е дело на режисьора Димитър Стоянов, поставял на варненска сцена "Рибарски свади" от Карло Голдони, "Д-р" от Бранислав Нушич, "Човекоядката" на Иван Радоев и др.

Сюжетът на "Страсти под брястовете" драматично преплита страстта към земята с любовните взаимоотношения между героите, за да доведе до убийството на едно дете. Интерпретацията на гранични психически състояния и ситуации, които поставят човека пред труден избор, е една от вечните теми в изкуството, актуална и за българския зрител, и за XXI век, изтъква артистичният директор на театъра Пламен Георгиев като повод за избора на пиесата.

Главните образи пресъздават Михаил Мутафов (Кейбът), Веселина Михалкова (Абби) и Стоян Радев (Ибън), в останалите роли ще видим Пламен Димитров, Васил Читанов, Христо Христов, Теодора Михайлова, Нели Вълканова, Юлияна Чернева. Хореограф Таня Венцеславова.В театралната програма до края на януари са включени още представления на "Големанов" от Ст. Л. Костов, постановка на Александър Илинденов (27 януари, Основна сцена); мюзикълът "Бремен" от Александър Владигеров, постановка на Стоян Радев Ге. К. (28 януари, сцена Филиал) и "Службогонци" от Иван Вазов, постановка на Пламен Панев (31 януари, сцена Филиал).

Утвърдените в практиката промоционални пакети, които досега предлагаше само Държавна опера Варна, са вече част от мениджърската политика и на Драматичен театър "Стоян Бъчваров". Пакет ФАМИЛИЯ ТЕАТЪР за четирима е с обща стойност 24 лв. При покупка на билети за 2 постановки на стойност 24 лв, получавате трета безплатно.

Билетите за премиерни представления са по 10 и 15 лв., а за камерни представления - по 15 лв. Представленията на Основна сцена и сцена Филиал са с вход 10 и 12 лв., за студенти, ученици и пенсионери - 6, 8 и 10 лв.

Източник: Дарик Радио



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Trugva-90-iyat-sezon-na-varnenskiya-teatur-223434
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.