Световна виртуална среща на български писатели ще се проведе от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 23.01.2011Коментари ()832
Днес във Варна ще се проведе Световна виртуална среща на български писатели. Това съобщи Николай Увалиев един от инициаторите на срещата. Той добави, че срещата ще бъде между Сдружението на варненските писатели и Съюза обединяващ българските писатели работещи в чужбина със седалище Чикаго, САЩ. Направена е консултация обединяваща тема да бъде "Цената на опита". С нея се цели да се сподели опита, който българските творци имат от различни части на света за бъдещето на България.

Ще бъде обсъден и организационният въпрос - Създаване на Общобългарски съюз на писателите и последващи регистрации, програми, прояви и виртуални срещи. В последствие към новия Съюз могат да бъдат включени и други творчески сдружения и обединения на журналисти и издатели, Асоциация "Българска книга", както и представители на други творчески съюзи.
В плана на Международната фондация за тази година е включено и създаването на онлайн телевизия, която ще бъде посветена на Българското културно и духовно наследство и на модерните арт прояви.

Източник: р. "Фокус" - Варна



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Svetovna-virtualna-sreshta-na-bulgarski-pisateli-shte-se-provede-ot-Varna-224081
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.