Александър Николов: Хората не считат за кражба тегленето на филми от интернет
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 25.01.2011Коментари ()5079
© Varna24.bg
Хората не считат за кражба тегленето на филми от Интернет. Това заяви Александър Николов от неправителствената организация "Артин Вижън" филмов деец. Към момента торентите в България имат неофициална уговорка да не качват български заглавия на филми.

По мнение на Александър Николов това е донякъде правилно, но и същевременно много половинчато, тъй като по този начин се "обират" няколко бизнес сфери како музикалния, филмовия и софтуерен бизнес. Николов коментира, че организациите, които се опитват да правят легален бизнес, заплащайки всички авторски права биват ощетявани, тъй като крайният продукт в крайна сметка бива теглен безплатно от торентите.

Само преди няколко дни ГДБОП проведе специализирана акция срещу безплатните сървъри "Замунда" и "Арена". Причината за удара бе, че сървърите и на двата сайта са разположени извън България. Към момента торентите отново са достъпни.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Aleksandur-Nikolov-Horata-ne-schitat-za-krazhba-tegleneto-na-filmi-ot-internet-224704
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.