Неделчо Михайлов: Добрият мандат за движение "Нашият град“ предстои
Автор: Екип Varna24.bg 10:56 / 28.01.2011Коментари ()1061
© Varna24.bg
Неделчо Михайлов. Снимка: Архив.
- Г-н Михайлов, какво се промени след като ГЕРБ пое мнозинството в Общинския съвет?

- Промени се малко стила на работа и за мое огромно съжаление не е това, което бих искал. Аз съм осма година общински съветник и никога не е било една сесия да приключи, поради липса на кворум. Не сме имали и случаи сесии да продължават два- три дни, но и това се случи.

Това не е благодарение на ГЕРБ разбира се. Дисциплината на съветниците е под моя вътрешен критерий за дисциплина на общински съветник. Постоянно се излиза от залата, не се явяват на сесии, както и на комисии и работата куца.

Положителната промяна е, че се затегна контрола върху общинските фирми - "Градски транспорт", "Пазари". Фирмите, които са призвани да вкарват своя дял в отчета на общината работят доста по-добре.

- Какво отчитате като успех на вашата група в работата на Общинския съвет, с което избирателите да ви запомнят?

- Това, че първо си сменихме тона на говорене. Ние от "Нашия град" сме привърженици на умерения и разумен тон на говорене без излишна емоция и празни приказки. Ние много рядко взимаме думата и то по съществени казуси, а не за да се покажем колко много знаем.

Нещата, за които сме допринесли са: подетата от нас инициатива за намаляване на клетките на мобилните оператори в града, както и желанието да приключим с полиетиленовите торбички, които много трудно се разграждат и пречат на околната среда. Сегашната ни инициатива е да дадем възможност на нашите съграждани да закупят земята под жилищните кооперации, в които живеят. Подчертавам - да им дадем възможност, а не да ги задължим.

- Виждате ли се като съветник в следващия Общински съвет?

- Всяко нещо си има начало и край. Не се виждам след 10 години, но вътрешното ми усещане е, че добрият мандат за движение "Нашият град" предстои.

Източник: Dnes Plus



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nedelcho-Mihailov-Dobriyat-mandat-za-dvizhenie-Nashiyat-grad-predstoi-225408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.