Обсерваторията откри фестивала "Човек и Космос"
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 28.01.2011Коментари ()938
© Impact Press Group
Снимка: Архив.
Националната астрономическа обсерватория с планетариум "Николай Коперник" обяви началото на фестивала "Човек и Космос". Той е посветен на юбилейните 50 г. от първия полет в Космоса.

Фестивалът предлага възможности за изява на ученици от всички възрасти. Децата от I до IV клас могат да участват по темата "Космосът - фантазия и приключение" с рисунка, стихотворение, съчинение, в които описват мечтите и надеждите си, свързани с развитието на науката, пътешествията до далечни галактики. Предвидени са рецитали и изпълнение на музикални произведения по темата. Предизвикателство към най-малките приятели на звездите е и създаването на космически танци с танцуващи планети, космонавти и извънземни същества.

"Космосът - реалност и мечта" е темата, по която ученици от пети до седми клас могат да влязат в ролята на космически екоинженери и да направят макети на кораби от опаковки и други отпадъчни материали, да подготвят парад на космонавти със собственоръчно изработени костюми. Приемат се за участие и разкази за космически герои като компютърни презентации.

Учениците от гимназиалния курс ще работят по темата "Космосът - нашето настояще и бъдеще". От тях се искат презентации за историята на космонавтиката и ракетните конструктори, IT идеи за нови приложения на космическите технологии.

Подробности за обема и формата на материалите, талони за участие могат да се намерят на сайта на обсерваторията. Крайният срок за предаване на заявките за участие е 15 февруари.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Observatoriyata-otkri-festivala-Chovek-i-Kosmos-225543
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.