До понеделник самоосигуряващите се могат да променят вида на своето осигуряване
Автор: Екип Varna24.bg 10:19 / 29.01.2011Коментари ()642
© Varna24.bg
До понеделник самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване. То може да се променя всяка година, ако е подадена декларация по утвърден образец от изпълнителния директор на Националната агенция по приходите. До понеделник декларациите могат да се подават в офисите на данъчната агенция лично, чрез упълномощено лице или по пощата с обратна разписка.

От началото на годината до средата на януари 3566 самоосигуряващи се лица са подали декларации в НАП за промяна в осигуряването, като са заявили, че искат да се осигуряват на по-високия процент, като се ползват от всички социални рискове без трудова злополука и професионална болест и безработица.

В 7-дневен срок от започване или възобновяване на дейността си, самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването, като подават декларация в компетентната териториална дирекция. При прекъсване и възобновяване на съответната дейност през календарната година същите не могат да променят вече избрания и деклариран вид осигуряване в НАП.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Do-ponedelnik-samoosiguryavashtite-se-mogat-da-promenyat-vida-na-svoeto-osiguryavane-225668
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.