Как да направим топъл картофен чипс с пармезан и билки
Автор: Екип Varna24.bg 23:03 / 18.09.2024Коментари ()496
©
Перфектно топъл и подправен, този чипс е изискана закуска, която със сигурност ще ви впечатли, нищо че приготвянето му отнема само 10 минути.

Необходими съставки:

1 пакет солен картофен чипс

½ чаша плюс 2 супени лъжици ситно настърган пармезан

1 ½ супени лъжици нарязан пресен градински чай или мащерка

¼ чаша нарязан пресен лук

2 супени лъжици лимонова кора

1 чаена лъжичка чесън на прах

 

Начин на приготвяне:

Подгответе фурната

Загрейте фурната до 220°C. Подредете картофения чипс на един слой в тава за печене.

Поръсете с топинг

 

В купа смесете 1/2 чаша пармезан, салвията, 1 с.л. див лук, лимонова кора и чесън на прах. Поръсете върху чипс.

Изпечете и сервирайте

Печете 5 минути или докато започне да покафенява. Поръсете топлия чипс с останалите 3 с.л. див лук и останалите 2 с.л. пармезан.

Как да съхранявате остатъците от картофен чипс

За да съхраните остатъците от картофен чипс, охладете напълно, след което прехвърлете в херметически затворен контейнер или торба с цип. Съхранявайте на хладно и сухо място до една седмица. За да станат хрупкави, можете да ги поставите в предварително загрята на 175°C фурна, докато станат горещи и хрупкави, преди да сервирате

Перфектно топъл и подправен, този чипс е изискана закуска, която със сигурност ще ви впечатли, нищо че приготвянето му отнема само 10 минути, пише Actualno.com.

Добър апетит!


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kak-da-napravim-topul-kartofen-chips-s-parmezan-i-bilki-2268340
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.