Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в САЩ
©
Ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в САЩ е важен етап, който поставя началото на шестседмичния спринт към изборния ден след лятото на политически сътресения, съобщава PBS News.

Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния - щатите, в които се открива възможности за ранно гласуване. До средата на октомври ще ги последват още около дузина щати.

Началото на гласуването следва едно бурно лято в американската политика, което включваше отпадането на президента Джо Байдън от надпреварата и заместването му от вицепрезидента Камала Харис като кандидат на демократите, както и опит за убийство срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп, последван от друг "очевиден опит" за покушение срещу него само девет седмици по-късно.

Президентът на САЩ се избира не на едни избори, а на 51. Всеки щат и окръг Колумбия имат свои собствени правила и срокове за гласуване и за преброяване на гласовете.

Първото официално гласуване вече трябваше да започне с бюлетини, изпратени по пощата, в ключовия щат Северна Каролина, но този процес е забавен от съдилищата, които постановиха, че бюлетините трябва да бъдат препечатани без опция Робърт Ф. Кенеди-младши, който преустанови кампанията си и подкрепи бившия президент Доналд Тръмп.

Бюлетините за гласуване без предварителна уговорка вече са официално достъпни в Алабама, въпреки че, донякъде по ирония на съдбата, това е щат, който не насърчава ранното гласуване.



Още по темата: общо новини по темата: 49
16.09.2024 »
13.09.2024 »
11.09.2024 »
11.09.2024 »
11.09.2024 »
01.09.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Zapochna-rannoto-glasuvane-na-tazgodishnite-prezidentski-izbori-v-SASht-2271095
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.