Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутница бездомни кучета във варненски квартал!
Автор: ИА Фокус 08:11Коментари ()1228
© NOVA
Тормоз и страх заради глутница бездомни кучета във варненски квартал. Жители на район "Владислав Варненчик" твърдят, че десетки безпризорни животни бродят там и често стават агресивни. Разкъсвали са други животни, имало е и нападения над хора. Казват, че са подавали сигнали, но засега те са без резултат.

Глутницата се появила преди около месец и основно живее в района на 404 блок. По думите на хората от района животните наброявали 15 и нощем лаели силно.

Варварски убийства на животни: Тровят домашни и бездомни кучета и котки с антифриз

"Проблемът е неглижиран от години. Всички тези кучета най-вероятно са били домашни – от вилната зона, където отглеждането и развъждането им е безпризорно", подчерта Ники Добрев, който живее във "Владислав Варненчик". Според съседите му глутницата оставяла след себе си трупове на котки, предаде NOVA.

Христина Мирчева, която е сътрудник към общинския приют във Варна, подчерта, че общината е запозната с проблема и от началото на годината е кастрирала над 30 кучета в района. Някои животни са върнати по места, а други са били осиновени.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Napadeniya-nad-hora-i-drugi-zhivotni-Tormoz-i-strah-zaradi-glutnica-bezdomni-kucheta-vuv-varnenski-kvartal-2272612
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.