Сигнал: Това е като "Игри на волята" за майки с бебета във Варна
©
Това е като "Игри на волята“ за майки с бебета, сигнализират читатели на Varna24.bg, и посочват рампите за колички по подлезите в града. Не стига че са счупени на няколко места, но са и морално остарели. Не пасват на разстояние на новите колички, особено на това между предните колела, разказват хората. Така преминаването се превръща в изключително тежко и понякога непосилно бреме за жените.

Ако са две-три майки ще си помогнат и ще преминат. Но ако е сама жена?, питат риторично варненци.

Проблемът съществува на много места във Варна, но най-голям е на подлеза на Икономическия университет към Морската градина. Той се ползва от много майки, които искат да се разходят с бебето в парка – далеч от изгорелите газове на автомобилите.

Не стига, че рампата е супер неудобна, но и асансьора не работи. Това прави преминаването изключително трудно.

Хората се надяват общината да помисли и да вземе от добрия чужд опит при оправянето на този проблем.

Той обаче е много належащ, при наличието на демографска криза, която вместо да борим, то подпомагаме с такива съоръжения, които не са удачни за майките, категорични са хората.

Преди няколко седмици от Община Варна съобщиха, че е започнало поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. До сега са отремонтирани няколко платформи.

На територията на община Варна има 56 съоръжения. В края на всяка седмица обслужващата фирма ще изготвя доклад за състоянието и необходимите ремонтни дейности по асансьорите и платформите.

Според майките първо трябва да се ремонтират тези, които водят към парковете. Всички са важни, безспорно, но всеки, който е бил родител знае, че това е от изключителна важност за младите семейства, обясняват те.



Още по темата: общо новини по темата: 400
18.09.2024 »
17.09.2024 »
14.09.2024 »
12.09.2024 »
12.09.2024 »
12.09.2024 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Signal-Tova-e-kato-Igri-na-volyata-za-maiki-s-bebeta-vuv-Varna-2273410
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.