Атанас Зафиров: Още две партии влизат в "БСП – Обединена левица"
©
Целта, която си поставяме е висока, да дадем една истинска лява алтернатива на българските граждани, да спрем разпада на държавността, да дадем път на промяната, да дадем път на новото, на лявото в българския политически живот. На дясното безвремие ще бъде сложен край. С нашата експертиза, с нашия опит, с нашата приемственост, която има в нашите листи. Те са съчетание на младост, ентусиазъм, опит на парламентаристи. Всичко това е заявка и предпоставка за един сериозен успех. С тези думи се обърна и.ф.  председател на БСП Атанас Зафиров при регистрацията на листата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 25-ти МИР.

Той обясни, че това е последната листа в страната, заедно с тази в София област, които се регистрират,  с което се затваря цикъла по регистрация. 

"Нашата коалиция регистрира пълни листи в цялата страна. Не се сбъднаха прокобите как социалистите отказвали да влизат в листите, как имало бойкот. Нищо подобно, за първи път от много години има хора, които не успяха да влязат в листите въпреки желанието“, заяви социалистът.

Зафиров благодари на всички колеги от коалицията за високата коалиционна култура, за това че са успели да се напаснат по най-подходящия начин на базата на анализ, на силни и слаби страни, на съответните региони. "В тях има представителство на всички партии от коалицията. Всяка партия получи достойно представителство в тези листи“, каза още той. 

Атанас Зафиров обяви, че утре "БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ ще подпише с още две партии - Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и с още една социалдемократическа партия. "Не само сме единни, а има и интерес от допълнително разширяване на нашето обединение. Всички партии, които желаят да се присъединят, ще бъдат в рамките на двустранно споразумение“, категоричен бе социалистът. 

Зафиров коментира и че ръководството на БСП се е съобразило на сто процента с очакванията на местните ръководства на партията. 

Председателят на БСП-София Иван Таков коментира, че трите софийски листи са лакмус: 20% са гражданска квота, коалиционни партньори. По думите му левицата има изключителни специалисти в различни сфери на обществения живот, които дават голяма експертиза на листите и. "Ние сме за нормализиране на държавността, България да се върне отново към нормалността и отново да бъде както е по Конституция една демократична и социална държава'', каза още той.



Още по темата: общо новини по темата: 417
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Atanas-Zafirov-Oshte-dve-partii-vlizat-v-BSP-Obedinena-levica-2274085
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.