Протест в Попово: Роднини на загинал моторист искат ексхумация на тялото – подозират убийство
© NOVA
Десетки жители на град Попово излизат на протест пред полицията и прокуратурата в града. Причината - шест месеца след смъртта на моторист при пътен инцидент, близките му настояват за ексхумация на тялото, тъй като подозират, че е убит, а не е катастрофирал сам.

"Искаме истината! Справедливост за Момчил!". С плакати с този надпис над 100 човека се бяха събрали 3 часа преди обявения за 10 часа протест.

На първи юни родителите на починалия мъж получили информация, че синът им е бил прострелян с три куршума в гърба. Казал им го човек, който го видял в болницата след инцидента, разказва NOVA. На втори април Момчил карал мотор и безпричинно самокатастрофирал, сочат първоначалните данни. "Ние не приемаме тази версия. Всичко е много странно. Километражът показваше 80 км/ч, моторът беше паднал надясно и беше излетял на 100 м от случилото се, без да се опира в земята", казват Светльо, който е баща на жертвата.

Близките на загиналия Момчил алармирали полицията и прокуратурата, но нямало реакция. Дрехите, с които синът на Светльо и Стоянка бил облечен в злополучния ден, изчезнали. Нямало и снимки от проведената аутопсия.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Protest-v-Popovo-Rodnini-na-zaginal-motorist-iskatekshumaciya-na-tyaloto-podozirat-ubiistvo-2274757
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.