Образуваха дисциплинарно производство на един от прокурорите от случая "Осемте джуджета"
©
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Димитър Франтишек  – прокурор в Софийска градска прокуратура. Решението е на основание чл. 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт.

Колегията избра чрез жребий дисциплинарен състав: Светлана Бошнакова - председател и докладчик, Калина Чапкънова и Огнян Дамянов.

Припомняме, че август месец тази година изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на прокурор Димитър Франтишек Петров.

Искането бе изготвено въз основа на доклад от цялостна проверка, извършена от екип от прокурори от Върховна прокуратура и Апелативна прокуратура-София, на работата на прокурор Петров в периода 30.06.2021 г. - 28.06.2024 г.

При ревизията са проверявани всички неприключили досъдебни производства и преписки, с които Петров е бил ангажиран, както и спрените досъдебни производства, които е наблюдавал.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obrazuvaha-disciplinarno-proizvodstvo-na-edin-ot-prokurorite-ot-sluchaya-Osemte-dzhudzheta-2275563
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.