Стотина рецитират в "Моята България"
Автор: Екип Varna24.bg 16:37 / 08.02.2011Коментари ()747
Около 100 са записалите се за участие в рецитаторския маратон на конкурса "Моята България". Това стана ясно след финала на записванията. Наполовина е броят на изпратилите литературни творби, рисунки, снимки и слайд шоу презентации. Изпълнителите на художественото слово ще се изявят на живо пред публика на 19 февруари от 9 ч. в Младежкия дом, съобщават организаторите от община Варна. Индивидуалните изяви не трябва да надхвърлят 5 минути, а колективните - 15.

Целта е да се обхванат всички варненски средни и висши училища, в които се тачи патриотизмът. Право на участие имат деца, студенти и преподаватели. Кандидатите са разделени на 5 възрастови групи, като едната е само от учители.
 
Сред основните критерии за оценка във всички категории са оригиналната гледна точка, единност, цялостност и завършеност на продукта, съответствие с темата, изпълнени жанрови изисквания и др. Ще се оценява нормативна езикова компетентност, умения за графично оформяне на текста и техническа реализация.

Във всички категории и възрасти ще бъдат присъдени първо, второ и трето място. Награждаването на лауреатите по традиция се провежда на последния февруарски брифинг на кмета, а празничният концерт е предвиден за началото на март.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Stotina-recitirat-v-Moyata-Bulgariya-228140
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.