Иновативна студентска програма обединява бизнеса и три университета във Варна
©
Снимката е илюстративна
25 студенти от три висши учебни заведения във Варна ще получат възможността да се включат в пилотното издание на иновативната образователна инициатива GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ. Целта на програмата е за първи път у нас студенти от различни специалности с разнообразен профил, интереси и знания да бъдат обединени в мултидисциплинарни екипи, които ще работят по реални задачи под менторството на опитни специалисти от света на бизнеса. Зад прогресивния проект застават заедно инициаторите от Schwarz IT България, част от глобалната ритейл група Schwarz, в партньорство с Икономически университет – Варна, Технически университет – Варна и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Пилотното издание на GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ се провежда под патронажа на кмета на община Варна Благомир Коцев.

Инициативата ще бъде представена официално пред студентите от трите висши учебни заведения на 2 октомври от 17:00 часа в Икономическия университет. По време на събитието всички желаещи ще могат да научат повече за тримесечната програма, както и да се срещнат с лектори от различни сфери, които застават зад мултидисциплинарната концепция. Сред тях са Милена Стойчева, заемала длъжността министър на иновациите и развитието при последното редовно правителство, Георги Ненов, социален предприемач, създател и водещ на подкаста “Свръхчовекът" и арх. Дора Иванова, основател и управител на фондация "Проект Бузлуджа".

Кандидатстването за пилотното издание на програмата GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ е отворено за студентите от всички специалности на трите висши училища във Варна до 16 октомври. Желаещите да се включат трябва да попълнят онлайн формуляр. Заниманията за одобрените 25 кандидати ще се провеждат в рамките на есенния семестър и ще продължат до януари 2025 г. Всички успешно преминали през пилотното издание на GEN-I: ГЕНЕРАЦИЯ ИНОВАЦИЯ ще придобият сертификат от програмата за усвоени умения и знания по методологията Дизайн мислене. За периода на програмата участниците ще получат индивидуални стипендии на стойност 450 лева. За най-добре представилите се отбори е осигурено допълнително финансиране и подкрепа, с които ще могат да продължат своята работа по проекта.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Inovativna-studentska-programa-obedinyava-biznesa-i-tri-universiteta-vuv-Varna-2282207
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.