Все още се приемат документи за помощ за говеда
©
От 1 до 11 октомври 2024 г. животновъдите могат да кандидатстват по помощта de minimis за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор "Говеждо месо". Срокът за изплащане на средствата е 25 октомври 2024 г.

Припомняме, че Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие“ увеличи бюджета по помощта от 1 100 000 лв. на 1 400 000 лв., а единичната ставка за заклано животно беше увеличена до 230 лв.

Стопаните могат да кандидатстват за помощта в Областните дирекции на ДФЗ, отдел "Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" по постоянен адрес на физическото лице (при кандидатстване на ФЛ) и по седалището на едноличния търговец, юридическото лице или кооперацията (при кандидатстване на ЕТ, ЮЛ и кооперация).

Говедата, предназначени за клане, следва да са отглеждани най-малко през последните 4 месеца до датата на клане в стопанството на земеделския стопанин, кандидат по помощта. Те трябва да бъдат продадени от стопанството директно на кланица за клане, заклани на ишлеме или заклани в собствен кланичен пункт/кланица на земеделския стопанин. Необходимо е закланите животни да бъдат на възраст от 10 месеца включително, до навършване на 24 месеца.

Помощта се предоставя за животните, заклани и реализирани в периода 1 юни 2023 г. до 31 май 2024 г.

Указанията по помощта са публикувани на официалната страница на ДФ "Земеделие“.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vse-oshte-se-priemat-dokumenti-za-pomosht-za-goveda-2282231
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.