Днес изследват безплатно за СПИН
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 14.02.2011Коментари ()583
Във връзка с Деня на влюбените 14 февруари днес в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за HIV/СПИН (КАБКИС) ще се проведат безплатни изследвания с експресни тестове. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна д-р Светла Станева. Всички желаещи могат да посетят кабинета на ул. "Брегалница" 3, етаж 5, стая 501, който е отворен от 8,30 до 16 часа.

КАБКИС работи по програма "Превенция и контрол на HIV/СПИН" от 2003 г. В него се провеждат дейности в услуга на обществеността и хората с акцент анонимни и безплатни изследвания за сексуално предавани инфекции, консултиране и информираност за ефективна превенция и съхраняване здравето на човека.

По повод 14 февруари започва вторият етап на Националната антиСПИН кампания, насочена към младите хора. Мотото е "Презерватирай се!". Целта е да се повишат информираността и мотивацията на младите хора за изграждане на отговорно сексуално поведение. През седмицата специалисти от РЗИ - Варна, ще участват в мероприятия по училища в града и региона. Ще бъдат предоставени здравнообразователни материали и презервативи.

Единственият сигурен начин за предпазване от вируса на СПИН е използването на презерватив, напомниха от РЗИ - Варна.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-izsledvat-bezplatno-za-SPIN-229500
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.