Началник на отделението по неврохирургия в "Пирогов": За нас е прекрасно, че и в България имаме такава възможност
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 12.10.2024Коментари ()379
©
В София се проведе най-голямото обучение за бъдещи неврохирурзи. Млади специализанти се учат да работят с най-модерната техника на световно ниво. Мозъчно-съдовите болести са сред най-често срещаните проблеми. Ако тези лечения бъдат приложени възстановяването след инсулт, например, ще бъде много по-бързо и с много по-малки последици. "Идеята на всичко това е да се даде по-добра квалификация. Това за нас е прекрасно, че и в България имаме такава възможност - да помогнем, да обучим младите си специалисти“, каза доц. Велинов. 

"Това означава, че от началото на тяхното обучение лекарите ще бъдат много по-подготвени да практикуват на такива апарати“, заяви доц. Николай Велинов, началник на отделението по неврохирургия в болница "Пирогов“.

"Би променило изцяло начина, по който пациентите получават лечение на тези сериозни заболявания и би намалило инвалидността, болничния престой и процента на усложнение при тези състояния, които са нередки“, отбеляза Марио Емилов, лекар-специализант в "Пирогов", предава NOVA.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nachalnik-na-otdelenieto-po-nevrohirurgiya-v-Pirogov-Za-nas-e-prekrasno-che-i-v-Bulgariya-imame-takava-vuzmozhnost-2296131
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.