От НИМХ обявиха прогнозата до края на следващата седмица
©
От НИМХ обявиха прогнозата до края на следващата седмица.

Във вторник ще е все още сравнително топло, сутринта и предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличава, отначало висока, по-късно и средна. В Източна България вятърът ще се обърне от североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух.

В сряда облачността ще е променлива, по-често значителна, на места са възможни и слаби превалявания. Вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5 градуса.

В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи е малка, ще има и слънчеви часове; слабо ще се затопли.

В събота ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и по-хладно, през деня със слаб вятър от запад-югозапад ще бъде още малко по-топло.

В неделя над Източна България облачността бързо ще се увеличи и ще е значителна, почти без валежи. Вятърът отново ще стане североизточен и ще прониква студен въздух.

Дневните температури ще се понижат, в североизточните райони ще са почти без дневен ход. Над западната половина от страната облачността ще е разкъсана, вятърът - северозападен. И там температурите ще се понижават, но по-малко; най-топло ще остане все още в Горнотракийската низина.



Още по темата: общо новини по темата: 65
27.10.2024 Този европейски ски курорт е обявен за най-добрия в света
26.10.2024 Ще ни изненада ли времето през ноември?
26.10.2024 Устойчивите технологии в отоплението и охлаждането на домовете
26.10.2024 Министър Милошев: Очакваме близо 2 млн. чуждестранни туристи през зимния
сезон
26.10.2024 На прага на зимата: Очаква се да поскъпнат всички услуги в ски курортите - от лифт картите до храната и нощувките
25.10.2024 Д-р Чипев: Промяната на часовото време влияе на секрецията на мелатонина, който регулира много хормони в организма
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ot-NIMH-obyaviha-prognozata-do-kraya-na-sledvashtata-sedmica-2314350
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.