Постоянен арест и парична гаранция за двамата мъже, разследвани за отглеждане на марихуана
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 21.02.2011Коментари ()1101
© Varna24.bg
В заседание, проведено при "закрити врати", заради приложените по дознанието СРС, днес Варненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Пламен Дим. и парична гаранция от 2000 лева за Христо Пейк., разследвани за отглеждането на повече от 100 стръка марихуана, открита в края на миналата седмица в кв. Аспарухово" във Варна.

Само за една седмица специализираните служби на ТЗ "БОП" във Варна разкриха две "високотехнологични" домашни лаборатории за отглеждане на марихуана. От тази в кв."Аспарухово", органите на реда иззели над 200 стръка от конопа в различен стадий на развитие. Иззето било и цялото оборудване, необходимо за отглеждане на дрогата на стойност близо 5000 лева. това са филтри, химикали, лампи с таймери, уреди за измерване на киселинността на почвата и дори справочна литература за отглеждане на марихуана.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Пламен Дим., днес съдът се съобрази със събраните в наетия от него апартамент материали и доказателства, както и със самопризнанията, които 39 годишният варненец е направил още в началото на следствените действия. Всички те по безспорен начин обосновават предположението, че Пламен е автор на престъплението, за което е подведен под отговорност. То е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода". Като се съобрази със съдебното минало на Пламен, осъждан и за други престъпления от общ характер, ВОС стигна и до извода, че ако е на свобода той може да се укрие от наказателно преследване.

В друго съдебно заседание ВОС определи "парична гаранция" в размер на 2000 лева на Христо Пейк., заради липсата на достатъчно доказателства, които да обосновават предположението, че 32-годишният мъж е съпричастен към отглеждането на марихуаната. Според съда, на този етап от разследването няма опасност Христо да се укрие, а втората по тежест процесуална мярка за принуда ще гарантира участието му в продължаващите процесуално - следствени действия.
 
Днешните определения на ВОС могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Варненския апелативен съд на 1 март тази година, от 10,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 3
18.02.2011 »
15.02.2011 »
15.02.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-i-parichna-garanciya-za-dvamata-muzhe-razsledvani-za-otglezhdane-na-marihuana-231743
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.