Още един варненски съветник в Москва с общински пари
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 24.02.2011Коментари ()875
© Varna24.bg
Още един общински съветник във Варна ще ходи в Москва с общински пари, стана ясно на заседание на комисията по финанси. Местните депутати одобриха предложение, колежката им Снежана Донева от "Свободен избор" за посети руската столица в периода 16-19 март с цел участие в туристическото изложение.

Самата съветничка всъщност не присъства на заседанието на комисията. Тя бе предложена от колегата и от същата партия Ради Радев. Той пък я лансира, след като общинският съветник от "Нова сила" Ивайло Бояджиев съобщил, че се отказва от командировката. Не виждам какво може да прави общински съветник на туристическо изложение в Москва, коментира местният депутат от ГЛАС Пламен Андреев.

Това е вторият човек от Общинският съвет във Варна, който ще пътува в Москва с общински пари. Предният ден, съветниците от комисията по култура решиха, да отпуснат средства за колегата им Панко Анчев от БСП, който да присъства на поредната сесия на българо-руския проект "Слово и образ".

След като има решение на ресорната комисия, която е преценила, че командировката на един съветник, е важно за града решение, аз съм длъжен да го изпълня, коментира председателят на Общинския съвет Николай Апостолов. Самият той въведе правилото, командировките да минават за одобрение в местния парламент. Това е във връзка с поетия от мен ангажимент като председател на ОбС, всичко да става открито и прозрачно пред погледа на варненската общественост, каза още Апостолов. По думите му, ако гражданите не възприемат това поведение, те би следвало да реагират

Източник: Dnes Plus


https://www.varna24.bg/novini/varna/Oshte-edin-varnenski-suvetnik-v-Moskva-s-obshtinski-pari-232864
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.