Съставиха 3 акта за пушене на неразрешени места
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 28.02.2011Коментари ()734
© Varna24.bg
Снимка: Архив.
Служителите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна са съставили 3 акта за нарушения на наредбата за пушене на закрити обществени места през седмицата. Една от санкциите е наложена на длъжностно лице в кафе-аперитив "Брезите" в село Допроплодно, община Ветрино. Извършени са общо 185 проверки в заведения за хранене и развлечения, в места за настаняване и средства за подслон, в училища и детски градини.

В действие е телефон 052/ 665 306, на който всеки може да подаде сигнал за тютюнопушене в закрити обекти, съобщиха от РЗИ - Варна. След приключване на проверките и обобщаване на данните резултатите ще бъдат публикувани.

Наредбата дава възможност на собственици и наематели на заведения за хранене и развлечения да вземат сами решение дали в техния обект да се допуска тютюнопушене. Тези, които подкрепят пълната забрана, могат да заявят това на адрес vvelikova@mh . government.bg в Министерството на здравеопазването.

На тел. 052/665 306 в РЗИ - Варна, може да се получи консултация както за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места, така и индивидуална информация за взелите решение да преустановят пушенето.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sustaviha-3-akta-za-pushene-na-nerazresheni-mesta-233762
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.