Tемпературите през март ще бъдат по-ниски от обичайните
Автор: Екип Varna24.bg 17:12 / 28.02.2011Коментари ()4183
© Impact Press Group
През тази година се очаква се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, а сумата на валежите около и над нормата. Най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 10 и минус 5, най-високите - между 17 и 22 градуса.

Първото десетдневие ще започне с доста студено време, а тенденцията е към бавно и постепенно затопляне. Поради повишената динамика на атмосферата през първата половина от десетдневието, вятърът ще бъде до умерен. Времето ще е променливо, по-често облачно, влажно, с условия за превалявания, предимно слаби и предимно от сняг, в Южна България - дъжд и сняг, а към края на десетдневието там ще преминават и в дъжд.

И през второто десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Времето ще остане променливо, с условия за превалявания до към средата на десетдневието, а впоследствие ще има слънчеви и спокойни дни и слабо затопляне. Тенденцията за по-сухо и спокойно време ще продължи и през третото десетдневие. Ще има повече слънчеви дни и по-малко валежи, свързани с преминаването на краткотрайни атмосферни смущения. Характерно за началото на пролетта, температурите постепенно ще се повишават.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Temperaturite-prez-mart-shte-budat-po-niski-ot-obichainite-233875
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.