Преди Никулден: Рибата мина по скъпотия и пилешкото, и свинското | ||||||
| ||||||
Рибата пък обикновено се приготвя цяла за празника. Освен нея обаче на трапезата се слагат и други ястия като салати, разядки, хляб и други, което надува сметката в магазина. По-евтино Освен пуйката много по-евтино е месото от пиле и свинското. Намаленията при пържолите са драстични, като в някои моменти могат да се намерят и за 6 лева за кило, което е двойно по-евтино от цената на шарана. Рибата става все по-скъпа и недостъпна, оплакват се клиенти. "Ако е препоръчително да се консумира веднъж в седмицата, то с пенсията, която взимам, мога да си позволя веднъж месечно само да си купя една или две скумрии, които ги слагам във фурната с малко домати“, сподели Иван Иванов, който е 72-годишен пенсионер от София. Той получава 600 лева пенсия и с парите успява да си покрие месечните сметки, да си купи лекарства и продукти за готвене. Той споделя, че готвенето го спасява, за да изкара месеца. Лукс Две седмици преди Никулден най-достъпен засега е шаранът, но по магазините се продава още ципура, която обаче струва 26 лева за кило, а лавракът удари 30 лева. За 17 лева за кило може да се купи сьомгова пъстърва. По-евтино върви и скумрията, която се предлага по 10-11 лева за кило. |
Още по темата: | общо новини по темата: 4 | ||||||||
|