Назначиха шеф на областната Агенция за контрол на храните
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 08.03.2011Коментари ()1111
© Varna24.bg
За директор на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) във Варна е назначена д-р Живка Манева, досега шеф на Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС). Устройственият правилник за работата на новата мегаструктура бе обнародван на 17 февруари т.г. Тя обединява РВМС, ДВСК и отдела за контрол върху храните към бившата РИОКОЗ, регионалните служби за растителна защита, за зърно и фуражи, както и областната служба "Земеделие". В новата областна структура няма да има зам.-директори.

Основната й функция е да контролира производството и търговията с хранителни продукти. Досега с тази дейност бяха ангажирани РИОКОЗ и ДВСК.

В правомощията на БАБХ е да оценява също доколко качествените характеристики на храните съответстват на националните стандарти, разработени от браншови организации и одобрени от компетентните органи.
Във връзка със създаването на новата структура от Регионалната здравна инспекция във Варна съобщиха, че преустановяват приема на заявления и извършването на регистрация на обекти за производство и търговия на храни от неживотински произход. Това ще се извършва вече в сградата на областната дирекция по безопасност на храните на ул. "Софроний Врачански" 19.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Naznachiha-shef-na-oblastnata-Agenciya-za-kontrol-na-hranite-235562
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.