Терор за варненци готвят стачкуващите в БДЖ
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 09.03.2011Коментари ()2234
© Varna24.bg
Терор за варненци готвят стачкуващите в холдинг БДЖ ЕАД и НК "ЖИ". За 11.03.2011 г. - петък, по план на недоволните от Варна ще тръгнат 4 влака, които ще спрат на спирка по маршрута си и ще останат там 8 часа. Това съобщиха възмутени служители в двете компании.

Те уточниха, че и в момента се продават билети за четирите влака - за София, Кардам и идващите от Шумен и Кардам. Касиерките не били инструктирани да съобщават на пътниците, че ще пристигнат в крайните дестинации с 8 часа закъснение, заради организирания престой. Мярката е част от т.нар. безсрочни стачни действия на двете компании.

На практика обаче ситуацията може да бъде определена като измама след въвеждане в заблуждение, тъй като компаниите продават билети и според всички ресорни закони и европейски конвенции са длъжни да изпълнят в срок ангажиментите си по този вид договори. Вземат парите на пътниците с ясното съзнание, че ще нарушат сключеното с купуването на билета споразумение между двете страни. От друга страна решението за 8 часовия престой по гарите е основателна причина за завеждане на съдебни искове от страна на измамените пътници не само по българското, но и по европейското законодателство.

Във всяка друга държава, подобно поведение би било квалифицирано като терористичен акт тъй като се ограничава правото на придвижване на хората, категорични са възмутените са част от стачкуващите. Те са категорични, че спирането за 8-часов престой на отдалечени гари, от които няма връзка с друг вид превоз, е планирано целенасочено, за да се предизвика най-голям отрицателен за пътниците ефект.

Организиран престой от 8 часа
Влак 2611 Варна - София, ще спре на гара Повеляново в 8,05 ч.
Влак 28 201 Кардам - Варна, ще спре на гара Повеляново в 8,08 ч.
Влак 21063 Шумен - Варна, ще спре на гара Провадия в 8,21 ч.
Влак 28102 Варна - Кардам ще спре на гара Суворово в 8,12 ч.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Teror-za-varnenci-gotvyat-stachkuvashtite-v-BDZh-235986
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.