Съдът наложи ефективно наказание на 30-годишен мъж, крал детски вещи
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 15.03.2011Коментари ()696
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд наложи ефективно наказание за кражба на 30-годишния И.Бучков. Той бе признат за виновен, че в периода 4-18 юли миналата година, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, отнел чужди вещи от жилищни кооперации на обща стойност 406,60 лв.

Кражбите (на детски колички, детски велосипед, бебешки аксесоари и маратонки) са извършвани от междустълбищните площадки на жилищни сгради с автоматично заключващи се входни врати. Подсъдимият тактически прониквал в кооперациите, в момент докато вратата се затваря след като някой от обитателите напуска входа. Откраднатите по този начин от стълбищните площадки вещи Велинов продал на непознати на пазара за стари вещи край автогарата.

По отношение на Бучков съдът наложи наказание от 1 год. и 8 мес. затвор и групира същото с наложени му наказания от други две предходни осъждания. Така подсъдимият следва да търпи най-тежкото от наложените наказания, а именно - 2 години лишаване от свобода, изтърпяно в затвор при строг режим. Районният съд присъедини към наказанието и глоба в размер на 800 лв.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudut-nalozhi-efektivno-nakazanie-na-30-godishen-muzh-kral-detski-veshti-237833
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.