Готвят проект за нов плочник пред общината
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 16.03.2011Коментари ()1065
© Varna24.bg
Община Варна подготвя проект за реконструкция на площада между сградата й и Археологическия музей. Заради началния стадий, в който е идеята, плановете за същността й все още се пазят в тайна от медии и граждани. Твърде вероятно целта на занятието да е цялостно преустройване на парковата площ, тъй като работата започва с геодезични измервания. Дори и без да е специалист, всеки пешеходец може да забележи, че нуждата от цялостна подмяна на плочките в района е крещяща. От години те са неспасяемо потрошени и буквално се ронят.

Представители на общината обаче разкриха, че ремонтът на тази представителна част от варненския център няма да се ограничи само с това, а ще обхване и фонтаните. "Засега не разполагам с информация, която мога да дам на медиите. Правим разработка с екип на общината, за да видим какво да се направи и колко пари ще са необходими за това", каза шефът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство" инж. Стоян Димитров.

От думите му стана ясно, че кметът Кирил Йорданов лично ще обяви какви са намеренията на общината за площада и че това ще се случи най-вероятно преди 1 май. Засега остава неясна перспективата както за финансирането на проекта, така и технологията за новата настилка, която ще покрие пространството между общината и музея.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Gotvyat-proekt-za-nov-plochnik-pred-obshtinata-238023
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.