Варненските писатели празнуват 20-и рожден ден
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 18.03.2011Коментари ()533
© Varna24.bg
Сдружението на писателите във Варна се готви за отбелязване на 20-годишнината от създаването си през април. Тържеството е насрочено за 30 април с водещи актьорите Пламен Георгиев и Мария Гинкова. Сдружението на писателите, заедно с Музикалния театрално-продуцентски център във Варна, подготвя изненада за публиката. Във фоайето на филиала на Драматичния театър ще бъдат изложени книги на варненски творци.

Във връзка с годишнината на сдружението Марко Илиев и Веселина Цанкова написаха книга за неговата история, която трябва да излезе от печат във втората половина на април.
В това време творческите прояви продължават. В сряда вечерта в Дома на писателя се събраха колеги и приятели на покойния поет Емил Иванов, по повод една година от неговата кончина. От 18 часа днес в Артсалона на Радио Варна ще представи своето творчество поетът Сашо Серафимов. Негови стихове ще чете актьорът Пламен Георгиев. После всички присъстващи ще бъдат поканени да присъстват на литературното четене в Дома на писателя от 19,30 часа по повод Първа пролет.

Петъчната вечер на 25 март ще бъде посветена на талантливия писател Атанас Липчев, доскорошен председател на Сдружението на писателите във Варна, който си отиде от този свят миналата година, точно на своя рожден ден, а през тази се навършиха 60 години от рождението му.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-pisateli-praznuvat-20-i-rozhden-den-238609
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.