Кметът: Общината ще има възможност да получи седем минерални извора
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 29.03.2011Коментари ()1136
© Varna24.bg
Община Варна не фигурира в министерския списък, в който са обявени минералните извори, които ще бъдат предоставени за управление на общините. Това обясни на пресконференция днес кметът на града Кирил Йорданов. Не коментирам дали е пропуск или действието е умишлено, посочи той.

По думите му обаче, това е причината до този момента, Варна да не е получила нито едно находище за минерална вода. Грешката ще бъде поправена. Това е договорено при премиерската визита този уикенд. Така морската столица ще се добави в списъка, обясни Йорданов. По негови данни, общината ще има възможност да получи седем минерални извора, които не са отдадени на концесия - сред които тези до дом "Младост", басейн "Приморски", Св. Константин и Елена и други.

Промяната в закона за водите даде възможност общините да вземат находищата с лековита вода. За целта кметовете трябва да подадат молба до екоминистерството. Градоначалниците ще получат право да се разпореждат с изворите, като имат право да ги използват за отопление, СПА туризъм, изграждане на санаториуми или отдаване на концесия.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Obshtinata-shte-ima-vuzmozhnost-da-poluchi-sedem-mineralni-izvora-241963
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.