Общински съветници от ГЕРБ се срещнаха с жители на кв. "Изгрев"
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 31.03.2011Коментари ()889
Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна, Николай Пашов и Павел Кюрчев се срещнаха с жители на кв. "Изгрев". Един от основните въпроси, поставен от хората бе какъв точно е районът, в който живеят. Според гражданите в община Варна по документи нямало такъв квартал, а "Изгрев" се водил селищно образувание. Същевременно пък в личните им карти било изписано жк "Изгрев". Гражданите се оплакаха, че кварталът им е гъсто населен, а инфраструктурата е в лошо състояние. Заради липсата на ОУП и ПУР хората не можели да си направят адресни регистрации и срещат трудности, когато се наложи да повикат Бърза помощ или пожарна.

Коментирани бяха проблеми като липсата на детски площадки, осветление. Гражданите се жалваха, че улиците са разбити и няма ограничаващи скоростта съоръжения, с което се застрашава животът и здравето на децата. Хората призоваха да се спре незаконното паркиране пред ресторант "Гюрлата", чрез поставяне на знаци или предпазващи колчета с цел предотвратяване на произшествия.

По време на срещата бе повдигнат и въпросът за монополистите като Е.ON, ВиК и мобилните оператори. Общинските съветници от ГЕРБ се ангажираха да проучат и съдействат за решаването на проблемите, съобразно компетенциите си. Следваща среща на местните парламентаристи от ГЕРБ - Варна, ще бъде в читалището в кв."Виница" на 05.04.11 г. от 18,30 ч.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinski-suvetnici-ot-GERB-se-sreshtnaha-s-zhiteli-na-kv-Izgrev-242608
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.